Information om listning på våra vårdcentraler

Information om listning på våra vårdcentraler


Som patient kan du bara vara listad på en vårdcentral i taget. Du som patient har rätt att välja vilken vårdcentral du vill vara listad på. Att vara listad på en vårdcentral ger kontinuitet i din vård. Vi på Qualicare Stockholm AB försöker alltid se till att du får träffa samma vårdgivare på dina besök om du önskar det. 

När du listar om dig till en ny vårdcentral tas din tidigare listning bort. Om du ångrar din omlistning kan du bara lista dig på en vårdcentral som inte har fulla listor även kallat listningsstopp.

Står du i kö för att få lista om dig på en speciell vårdcentral tas din köplats bort om du listar dig på en annan vårdcentral än den du står i kö till.

Enligt Patientlagen har du rätt till vård även om du inte är listad. Region Stockholm rekommenderar att du söker vård på den vårdcentral där du är listad. 

Välkommen att lista dig hos oss.

Har du frågor kring listning är du alltid välkommen att ringa till den av våra mottagningar du önskar lista dig på. Du hittar telefonnummer till samtliga mottagningar högst upp på hemsidan.”

  1. Via vår app ”Qualicare” med BankID
  2. Via 1177 Vårdguidens e-tjänster med BanID
  3. eller via receptionen på vårdcentralen mot uppvisande av legitimation. 
  4. Skriv ut listningsblankett, signera och posta eller kom in till oss med den. Blankett vuxen Blankett barn