Information om listning på våra vårdcentraler

Information om listning på våra vårdcentraler


Som patient kan du bara vara listad på en vårdcentral i taget. Du som patient har rätt att välja vilken vårdcentral du vill vara listad på. Att vara listad på en vårdcentral ger kontinuitet i din vård. Vi på Qualicare Stockholm AB försöker alltid se till att du får träffa samma vårdgivare på dina besök om du önskar det. 

När du listar om dig till en ny vårdcentral tas din tidigare listning bort. Om du ångrar din omlistning kan du bara lista dig på en vårdcentral som inte har fulla listor även kallat listningsstopp.

Står du i kö för att få lista om dig på en speciell vårdcentral tas din köplats bort om du listar dig på en annan vårdcentral än den du står i kö till.

Enligt Patientlagen har du rätt till vård även om du inte är listad. Region Stockholm rekommenderar att du söker vår då den vårdcentral där du är listad. 

Vill du lista dig hos oss?
Du kan lista dig hos oss på två sätt, antingen via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller via receptionen på vårdcentralen. 

Har du frågor kring listning är du alltid välkommen att ringa till den av våra mottagningar du önskar lista dig på. Du hittar telefonnummer till samtliga mottagningar högst upp på hemsidan.”