Covid 19 Vaccination Dos 3

Covid 19 Vaccination Dos 3


Om du är vaccinerad mot covid-19 med dos1, dos 2 och dos 3 har du ett bättre skydd mot sjukdom. Risken att du smittar andra är också lägre. Smittspridningen av covid-19 är hög och virusvarianten omikron är mer smittsam än tidigare varianter. För att skydda dig själv och andra mot covid-19 rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du tar din påfyllnadsdos (dos 3) så fort du har möjlighet. Du kan ta din påfyllnadsdos (dos 3) tre månader efter att du fick dos 2.

Den som har bokat i appen Alltid öppet kan räkna med att få ett SMS när det är dags att boka den tredje dosen. Uppmaningen till invånarna kommer fortsatt att vara att ta vaccinet så snart man blir erbjuden vaccination.

Med en tredje dos vaccin förstärks och förlängs skyddet mot covid-19.


Det finns fyra sätt att få en tredje dos vaccin, för den som omfattas av erbjudandet.

  1. Telefonbokningen är öppen och kan ge service på tio språk. Svenskspråkig bokning nås på tel 08-428 429 30. Telefonnummer till övriga språk finns på 1177.se.
  2. Den som har appen Alltid öppet får ett påminnelse-SMS när det har gått rätt antal månader efter andra dosen. I appen kan man boka en tid på en vaccinationsmottagning och även på Haninge vårdcentral.
  3. Vaccinationsmottagningar har drop-in tider.
    Mottagningarnas drop-in-tider finns på 1177.se.
  4. Det går också att gå till någon av de tolv vaccinationsbussarna som roterar på flera platser i länet. Där sker enbart drop-in-vaccination. Tider och platser finns på 1177.se
  5. Det är går även att ringa oss på Haninge vårdcentral för att boka vaccination. För bokning ring 08-420 001 00.

Fakta om vaccination med en tredje dos

  • Den som har kraftigt nedsatt immunförsvar kontaktas av Karolinska Universitetssjukhuset. 
  • De vacciner som används är från Pfizer/BioNTech samt Moderna. Haninge vårdcentral vaccinerar med Pfizer. 
  • Informationsblad – Information till dig som vaccineras mot covid-19  Finns på flera språk. Öppna dokumentet och välj språk i övre högra hörnet. A4, för utskrift.

Frågor och svar
På 1177.se finns frågor och svar om vaccination mot covid-19

Covidbevis ska underlätta vid resor och evenemang läs på E-hälsomyndigheten hur du går tillväga och vilka olika typer av bevis det finns. Läs mer här.