Vaccinationer

Vaccinationer


Influensa

I höst är det återigen dags för vaccination mot säsongsinfluensa. Perioden börjar 9 november och sträcker sig till 28 februari 2022. Du som tillhör en riskgrupp och är listad hos oss är välkommen att vaccinera dig. Mer information kommer till hösten.

Covid-19

I Stockholms län erbjuds kostnadsfri vaccination mot covid-19 successivt till yngre åldersgrupper.

Du bokar själv tid hos någon av de vaccinationsmottagningar som finns runt om i länet via appen Alltid öppet eller genom att ringa telefonbokningstjänsten. På 1177.se kan du läsa vilken åldersgrupp som erbjuds vaccin nu.

Dos 2 av vaccinationen

Om du fick din första dos hos oss på vårdcentralen före den 10 maj ger vi dig dos 2. 

Om du fick din första dos hos oss på vårdcentralen den 10 maj eller senare ska du själv boka tid för din andra dos på en vaccinationsmottagning. Gör såhär:

  • Ladda ner appen Alltid öppet från Appstore, Google Play eller AppGallery.
  • Logga in i appen, godkänn användarvillkoren och registrera dig som användare.
  • Ungefär en vecka innan det är dags för dos 2 får du ett sms som påminner dig om att boka tid. Då loggar du in i appen.
  • Under rubriken ”Personliga erbjudanden” ser du erbjudandet ”Vaccination mot covid-19”. Klicka på erbjudandet, svara på hälsodeklarationen och boka tid hos vaccinationsmottagning. Systemet ser till att du får rätt sorts vaccin.

Om du inte har möjlighet att boka digitalt kan du ringa telefonbokningen. Då behöver du själv hålla reda på när det är dags för dig att få din andra dos. Ring ungefär en vecka innan det är dags att få dos 2. Du behöver också veta vilket vaccin du fick i din första dos. 

Frågor och svar
På 1177.se finns frågor och svar om vaccination mot covid-19.