Vaccinationer

Vaccinationer

Vårberg Vårdcentral erbjuder följande vaccinationsprogram:

  • Reseprofylax – individ
  • Vaccination mot lunginflammation, influensa och TBE
  • Meningokocker
  • Stelkramp
  • Hepatit B

Du är välkommen till oss för att vaccinera dig mot influensa och pneumokocker. Läs mer om årets Influensakampanj under Influensakampanj 2019/2020

Du som tillhör en riskgrupp eller är äldre än 65 år rekommenderas att vaccinera dig och för dig är vaccinationen kostnadsfri.

Vaccinering mot covid-19

De som har störst behov av att skyddas mot covid-19 erbjuds vaccin mot sjukdomen först enligt Folkhälsomyndighetens prioritering. Nu har vi påbörjat vaccinering av våra listade patienter inom hemsjukvården. Du som berörs av detta får information om erbjudandet.

Det är tillgången på vaccin som avgör när vi kommer kunna erbjuda fler vaccin. Om leveranserna kommer som beräknat kan vi erbjuda vaccin till dig som är 80 år eller äldre i mitten av mars. Vi kommer meddela här på vår webbplats när du som är över 80 år kan kontakta oss för att boka en tid på vårdcentralen för vaccination.

Efter ytterligare några veckor uppskattar vi att vi har fått leveranser så att vi kan erbjuda vaccin till dig som är 70 år eller äldre. Vi återkommer löpande med mer information.

Vi uppmanar alla som kommer till vårdcentralen att bära munskydd för allas säkerhet.

Kontakta våra sjuksköterskor för mer information kring vaccinationer på telefon 08 – 120 512 00.